Silenci, entrades i acció

“Venim d’un silenci antic i molt llarg” canta en Raimon. I a la Girona oficial comptem dotzenes d’accions i inaccions que sovint han estat d’allò més amagades a la majoria de gironins i gironines. Una d’aquestes és sens dubte el privilegi de tots els regidors i regidores de la ciutat, ja siguin de Govern o d’oposició, de poder accedir a tots els espectacles de pagament de forma gratuïta. El motiu? La santa i intocable tradició.

Des de la CUP-Crida per Girona hem renunciat des del primer dia a aquest privilegi. Ens sentim ciutadans com qualsevol altres i no entenem la reserva i l’oferiment gratuït d’entrades per desenes d’actes, per exemple, a Temporada Alta. Sempre hem dit que veiem lògic que per a l’alcalde i el regidor de cultura -en aquest cas malauradament la mateixa persona- o qualsevol que hagi de fer funcions de representació institucional, la situació sigui completament diferent. Però seguim sense entendre la lògica que nosaltres, regidors i regidores, però sobretot veïns i veïnes tinguem uns privilegis que responen a criteris de desigualtat entre aquell que fa servei públic com a regidor/a i qualsevol altra persona de la ciutat.

Tickets-in-handÉs per això que enguany no només hem renunciat a les entrades sinó que hem demanat la llista de totes les persones que han accedit a aquest privilegi en l’últim any. I ho hem fet perquè a hores d’ara no sabem qui i com es reparteixen les entrades. Com a la Diputació de Girona, el sistema de repartidora és opac i extremadament privatitzador d’uns recursos que són exclusivament públics i haurien de ser per a tothom.

Ha arribat el moment, doncs, de  girar com un mitjó la política de cessió d’entrades a la ciutat. A Salt, IPS-CUP i ERC n’han cedit una bona colla als instituts i en molts altres indrets on la CUP governa, les entrades simplement tornen a entrar a la roda de la venta. I és que aquesta, conjuntament amb unes bones polítiques que permetin a gent de totes les classes, barris i orígens, accedir a la cultura que es promou amb fons públics, continua essent la fórmula més justa pel que fa a la gestió d’entrades. I més a més tenint en compte que a Girona molts espectacles queden plens a primeres de canvi.

Alguns pretenen fer perviure el model de la gestió opaca, d’amiguisme i dels privilegis. D’altres fem l’aposta per la transparència i per això explicarem, una vegada ho esbrinem, com ha funcionat el repartiment d’entrades del curs 14/15. De ben segur, alguns deveu pensar que es tracta de la xocolata del lloro. I us donem la raó, però ara és l’hora d’estirar el fil i posar les cartes sobre la taula. Només amb la veritat podrem anar capgirant el model que ha portat la política a un model excessivament privatiu en comptes de la noble gestió d’allò públic. Acció!


Laia Pèlach, Lluc Salellas      Laia Pèlach i Lluc Salellas


Un pensament sobre “Silenci, entrades i acció

  1. Gràcies per confirmar i difondre el que deduïem tots els qui en coneixem de regidors i diputats, i ens els trobem a tots els espectacles, o veiem com els pengen al facebook (n’hi ha que no saben ni dissimular, acompanyats sempre d’un ampli seguici familiar) fins i tot en aquells espectacles que sabem que no van amb les seves preferències. Suposo que fan allò de “a caballo regalado no le mires el dentado”.

    Però a banda de ser poc ètic, és legal acceptar aquests regals pel sol fet de tenir un càrrec? El poden acceptar?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s