El nyap del Parc Central

La meva mare va viure una bona colla d’anys al barri de la Rodona. Els dissabtes a la tarda jo, com a nen, sortia a jugar al Parc Central. Com centenars de gironins i gironines més durant molt de temps el Parc Central representava la centralitat social de la nostra vida. Poc després, alguns van decidir iniciar un projecte megalòman i que a llarg termini s’ha vist un gran sense sentit que és el del Tren a l’Alta Velocitat al bell mig d’una zona que malauradament ja divideix dues “Girones”.

Ara ja fa 7 anys d’aquell inici de les obres. El que ha vingut després és conegut, especialment per veïns i veïnes. Obres interminables, el conegut #NyapCentral, una adequació d’una part del Parc assumida per l’Ajuntament perquè l’Estat es fa el suec, les inundacions a l’estació, un pla d’autoprotecció pendent tres anys després que ja circulin trens i un llarg etcètera. El projecte ha fet aigües per totes bandes. I això ho hem vingut denunciant des de fa anys com a força municipalista compromesa amb el territori. Tanmateix, massa sovint les queixes s’han convertit en un eco, perquè ningú les assumia, i les concrecions de l’equip de govern de CiU han sigut més aviat poques.

Des que vam iniciar el nou mandat, la CUP-Crida per Girona hem portat el tema a cada ple i allà se’ns ha dit que tot anava bé i que el Nyap estaria arreglat ben aviat. Doncs bé, ahir, en un nou exercici de funambulisme polític, el regidor de CiU Carles Ribas va explicar en una entrevista a Catalunya Ràdio que fa mig any que ningú treballa al Parc Central i que “creu” que les obres es podrien reprendre al mes de desembre. Res assegurat, res confirmat i pilota endavant. També vam descobrir que tal i com havien denunciat part del cos de Bombers, el Pla d’Autoprotecció del túnel fet per ADIF encara no està aprovat pel contingut deficitari del mateix. Quin despropòsit i quanta misèria. I tot dels que es diuen “bons gestors”.

Alguns ja estem farts de creences. De fet, a Sant Narcís el veïnat bascula ja en la incredulitat. I és perfectament lògic i comprensible. El nyap és estructural, de model i alguns només han volgut posar-hi pedaços. Potser ha arribat el moment de plantar-nos com a Ajuntament, de fer accions contundents, de deixar les coses clares a ADIF i al ministeri perquè la desconnexió també passa per dir prou a l’estafa. I a Girona tenim una estafa que fa massa anys que dura sense que el Govern ni l’alcalde s’hi posin de veritat. No es diu 3% sinó ADIF, el TAV i el Parc Central. Recuperem els espais per la ciutat. Ha arribat el moment que diguem prou i que la mainada, el jovent, la gent gran i tothom qui vulgui pugui tornar a sentir-se tot el Parc Central com a propi. Això sí que és fer ciutat. Estem parlant del seu centre.

2 pensaments sobre “El nyap del Parc Central

  1. Vaig trobar molt greu que l’Ajuntament posés diners dels ciutadans per fer les millores que ADIF o l’Estat espanyol havia d’assumir. Els està reclamant almenys? Em sembla que no. Que jo sàpiga són almenys dues les partides de diners que assumeix l’Ajuntament enlloc de fer-ho altres administracions: una és l’esmentada millora del Parc Central i l’altra és el pagament del lloguer dels espais cedits pel bisbat que s’utilitzen com a institut prop de l’església de Sant Josep. En aquest cas, com passa amb els barracons, és el Departament d’Ensenyament que hauria d’assumir el cost i l’estem assumint els gironins amb els nostres impostos.

    I pel què fa a que l’AVE circuli sense un pla d’autoprotecció fet pel pas per Girona és gravíssim. Deixarien obrir un local de copes, un restaurant o un cinema sense que estigués fet? No.

    Hi està havent molta permisivitat, poca contundència per part de l’Ajuntament i poquíssima crítica per part dels partits de l’oposició, menys de vosaltres.

    Us felicito per anar parlant d’aquests temes, a veure si de mica en mica la gent va obrint els ulls i no només es queda amb la política de imatge.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s