Demà, ple de “rentrée”

Demà dilluns hi ha ple, el primer passat les vacances. Com que a l’agost no n’hem fet, podria ser un ple llarg però l’ordre del dia no ho fa pensar: 16 punts en total, 6 dels quals són mocions. Només 3 comissions informatives porten temes a ple. Potser té a veure amb les vacances o amb el fet que l’alcalde estigui enfeinat amb la campanya electoral.

Les comissions informatives d’aquesta setmana, doncs, van ser prou ràpides i en diverses ocasions van servir per donar informacions sobre temes de cadascuna de les àrees que no van, però, a ple. Així, a la comissió d’alcaldia es va informar de les festes locals per l’any 2016 però també s’hi va parlar del Vol Gastronòmic i de les accions de suport a les persones refugiades. La d’hisenda i sostenibilitat porta dos temes a ple un, posposat del darrer ple, presenta la nova ordenança general de subvencions que ha de servir per regular les subvencions, beques i premis que dóna l’ajuntament vinguin de l’àrea que vinguin. L’altre tema consisteix en demanar l’ampliació del termini de reintegrament a l’Estat de les quanties a retornar en concepte de liquidació definitiva de la participació el 2013, un mer tràmit més enllà de la dubte que genera sempre haver de donar diners a l’estat espanyol tenint en compte l’ofegament econòmic que viuen els municipis. La comissió d’urbanisme i activitats té un únic punt, la modificació les PGOU en unes finques del C. Pedret. La de ciutadania va servir sobretot per informar de l’evolució de la investigació iniciada en motiu de l’ofegament d’un menor a la piscina municipal i la de Serveis a les persones per presentar un nou projecte pilot de Housing First a la ciutat i exposar els canvis estructurals de l’àrea. En la de Promoció i Ocupació se’ns va posar al dia sobre els programes subvencionats en matèria d’ocupació als quals ha optat Girona, així com de l’evolució de les obres i projecte per al Rosaleda. Finalment, la comissió informativa de Seguretat, Mobilitat i Via Pública va exposar l’estat de diverses obres menors que no es preveu que apareguin al ple.

Així doncs, si el ple s’allarga serà per les mocions i els precs i preguntes que fem des de l’oposició que, després del buit plenari de l’agost sí que hem acumulat uns quants temes. De mocions, tot fa pensar que n’hi haurà una de conjunta, en suport de les persones refugiades i per a la integració a la Xarxa de Municipis Acollidors. Sembla que després de tantes anades i vingudes, el govern de CiU ha entès que no en pot quedar al marge i que, a més d’anar fent passos en aquesta línia a nivell organitzatiu, és important que tots els grups del consistori mostrem el nostre rebuig al drama dels refugiats i fem una declaració conjunta donant suport a aquelles persones que es veuen obligades a deixar els seus països i reclamant accions a tots els nivells. També tindrem mocions de C’s, PSC i ERC-MES i per la nostra banda, en presentem una per tal que l’Ajuntament reconegui el caràcter plebiscitari del 27S i s’impliqui en el procés de ruptura.


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s