L’ascensor

Era divendres 23 de maig. Amb la Laia Pèlach i en Jordi Navarro vam anar a passar carrers per donar informació de la CUP-Crida per Girona al sector Est de la ciutat. Quedaven tan sols 48 hores per les eleccions municipals i teníem ganes de parlar i explicar-nos davants els veïns i les veïnes de Mas Ramada, Vila-Roja, Font i el Grup Sant Daniel. No només això, vam anar fins al riu Onyar per reivindicar la passera que hauria d’unir des de fa anys (i no ho fa) Mas Ramada amb l’altra banda del riu Onyar.

Havíem aparcat al costat del CAP. Des d’allà vam poder veure com uns operaris estaven acabant l’ascensor que havia de servir perquè els veïns del Grup Sant Daniel tinguessin més facilitats per accedir a la seva llar. Quedaven dos dies per les eleccions i casualitats de la vida el govern acabava aquell dia l’obra malgrat les perspicàcies que una acció així suposa. De fet, el dia de les eleccions vaig comentar-li aquesta «casualitat» al regidor d’urbanisme Carles Ribas i ell va argumentar que «a causa d’uns problemes inicials el calendari havia caigut així». Com si fos obra divina. Com si l’ascensor caigués del cel. Com si l’ètica política no fos un principi a seguir.

Foto: Eusebio
Foto: Eusebio

Bé, la qüestió és que aquesta setmana he sabut que l’obra que es va acabar dos dies abans de les eleccions encara no ha entrat en funcionament tres mesos més tard. Sí, sí. Tota la rapidesa que van exercir per tenir-ho llest el dia que els veïns del Sector Est anaven a votar s’ha convertit en inacció ara que les urnes ja s’han retirat i governen quatre anys més. Tots som conscients (o ho hauríem de ser) que el Sector Est és una de les zones amb més necessitats de la ciutat. La passera és, des de fa temps, una de les tres reivindicacions veïnals que des de la CUP-Crida per Girona posem sobre la taula cada vegada que podem. La situació de precarietat social, el percentatge alt d’atur i la manca d’inversions municipals dels barris que conformen el sector l’hem vingut denunciant i ho continuarem fent. És com entenem la política. Per nosaltres és constància, ser-hi, ser-hi i ser-hi i no pas funcionar, com fa sovint aquest govern, com un ascensor o una molla, que s’activa només per necessitat pròpia.


lluc  @llucsalellas


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s