Acceleracions i frenades

Acceleracions i frenades, aquest és el ritme del govern actual (i dels anteriors) amb la Devesa. Després de l’intent per part del tripartit de fer-hi un pavelló i del procés participatiu que se’n va derivar de tot plegat, la Devesa va ser un tema clau en la campanya electoral del 2011, durant la qual Carles Puigdemont deia coses com “La Devesa és la gran assignatura pendent, portem massa anys sense que es reaccioni!” (http://ciutatdegirona.info/2011/05/alcaldables-2011-carles-puigdemont-i-casamajor-ciu/) i es comprometia a tirar endavant el Pla Especial.

L’empenta de la campanya va quedar frenada amb l’entrada al govern fins que a febrer de 2015, o sigui ja a les portes de la nova campanya, va iniciar-se un procés participatiu per definir el Pla Especial de la Devesa. Durant 2 mesos l’activitat va ser frenètica, reunions amb veïns i veïnes, amb entitats i amb la Comissió de Participació que es va reunir fins a 7 vegades de desembre a abril. Una activitat que fins i tot es va percebre com a pressa preelectoral. Així es va viure, per exemple, des de la Xarxa Dones Girona quan se les va convocar d’avui per demà a una reunió de la Comissió que ja feia mesos que estava en marxa. La darrera reunió va ser el 13 d’abril i des d’aleshores res, una altra frenada. I aquí estem. Les presses del procés participatiu han deixat lloc a una inactivitat total. Ha passat una altra campanya de promeses, el compromís adquirit amb el cartipàs amb el grup d’ERC-MES d’un pla de xoc per valor de 100000€, un estiu en què sembla que no es pot fer res i ve una campanya electoral durant la qual em temo que la inactivitat continuarà.

Mentrestant, però, la Devesa segueix allà i amb l’excusa del Pla Especial que ha de venir no només no hi fem res sinó que permetem una rere l’altra excepcions al pla d’usos que de moment és l’única regulació que tenim en aquest sentit. Així, l’equip de govern mira cap una altra banda davant les denúncies de circulació i aparcament irregular de vehicles, permet aparcament els dies de mercat, permet la instal•lació de caravanes pel rodatge de Joc de Trons… Bé doncs, potser va essent hora que es reactivi el Pla Especial i que de forma urgent es defineixi què volem per la Devesa i s’hi comenci a treballar. Esperem que el pla de xoc no esdevingui una nova arrencada i frenada perquè els gironins i gironines vivim dia a dia més aviat una cursa de fons i també fa molt temps que tenim clar que “La Devesa és la gran assignatura pendent, portem massa anys sense que es reaccioni!”.


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


3 pensaments sobre “Acceleracions i frenades

  1. És molt trist aquest tema, trist pels gironins, vergonyós pels qui estan al capdavant de l’Ajuntament. Des de que tinc ús de raó se n’ha parlat i no estem parlant d’haver de fer quelcom totalment innovador, sinó que a Europa està farcida de parcs que tenen més vida que la Devesa, o sigui, d’exemples per agafar idees.

    Vaig participar en el procés participatiu i no sé què més fa falta per anar al gra. Es van fer propostes molt interessants i reals i d’altres que no em semblaven tan afortunades però per què no es fan?

    Penso que primer s’hauria de fer una consulta popular amb urnes (unes eleccions, vaja) perquè els ciutadans votéssim punt per punt els projectes, ja que uns ens poden interessar i altres no i una vegada obtinguts els resultats es podria fer un projecte global de terminis, repartint les actuacions en un màxim de 4-5 anys.

    Estic convençuda que l’equip actual de govern no està a l’alçada d’una ciutat del tamany de Girona, els hi va gran.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s