L’11S: inici de governança

El setembre ja despunta. Alguns torneu ara de vacances i les converses sobre política i el que passarà les setmanes properes ocupen estones entre el cafè, el te o l’aigua amb gas de mig matí. És en aquest context que la proximitat de l’11 de setembre, això passa cada any, pren un sentit especial. I no pas perquè sigui el quart seguit que centenars de milers de persones col·lapsarem Barcelona. Ni tampoc perquè hi hagi unes eleccions plebiscitàries i constituents a la cantonada. SCartell 11SET 2015 CUP Girona Xarxesinó perquè un any més a la gran majoria d’indrets del país hi haurà exemples d’apoderament, debat i organització popular per reivindicar la plena independència del nostre poble.

A Girona, l’Esquerra independentista fa anys que organitza actes centrals de la Diada. Ho feia fins i tot quan era aguantar una flama amb la qual pocs creien. I ho continuem fent ara amb més ganes que mai i reivindicant elements bàsics de qualsevol procés d’emancipació com ara la sobirania popular, l’autoorganització de les classes populars i el conjunt de la nació. Per això ja aquest diumenge farem la tradicional Pujada a Sant Miquel sortint a les 08:30h des del Cul de la Lleona. A dalt hi farem un breu acte polític i un esmorzar popular que clourà amb l’hissada de l’estelada al castell que corona el cim.

A més de la caminada, la CUP-Crida per Girona ha organitzat dos actes que han de servir per dotar de contingut polític i social la Diada i el moment històric que vivim com a gironins i gironines. Així, el dimecres 9 de setembre a les 19:30h a la Plaça del Barco de Santa Eugènia, un centre de vida social de la ciutat que cal reivindicar, hi haurà la taula rodona “Des dels barris construïm la independència per canviar-ho tot” amb la presència de l’educador Sebas Parra, la regidora de la CUP-Crida per Girona, Laia Pèlach, l’historiador Albert Botran i la tinent d’alcalde de Ripollet, Pilar Castillejo.  L’endemà a la mitjanit començarem la campanya amb una acció simbòlica a l’Avinguda Jaume I davant de la Plaça Constituent.  Finalment, el dia 11S, abans de l’11 a les 12 i de sortir cap a Barcelona amb milers de gironins i gironines més, farem un acte polític de nivell amb les intervencions de la Gabriela Serra, històrica activista pels drets socials i Benet Salellas, cap de llista de la CUP-CC a Girona el 27S.  Serà a les 10.30h a la Plaça del Mercadal.

Que la Diada d’enguany sigui inici de governança, exercici d’apoderament, expressió de llibertat. 


lluc  @llucsalellas


Un pensament sobre “L’11S: inici de governança

  1. Ara que comença un nou curs polític, penso que estaria bé que els plens de l’Ajuntament i els de la Diputació s’enregistressin en vídeo i es pengessin a les seves respectives webs. No tothom hi pot assistir i em sembla que Televisió de Girona ja filma els plens, o sigui que només els hi hauria de passar les gravacions sense cap cost extra.

    Es podria demanar?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s