Gràcies Casals d’Estiu

Aquesta setmana posem fi al mes de juliol. A Girona, com en molts altres indrets, s’acabaran també bona part, no tots, els casals per a mainada que s’han fet durant quatre setmanes intenses a les escoles i espais públics de la ciutat. Perquè us en feu una idea, a Girona hi ha hagut 48 activitats organitzades en el programa municipal d’estiu amb els respectius 3348 nens i nenes i 407  monitors. Una autèntica mobilització que cal destacar de totes totes. És sens dubte, un dels esdeveniments de l’estiu. Dels millors, dels més positius i dels que caldria vindicar molt més. Dels que omplen de goig la ciutat i aquells que la fem i la vivim cada dia.

Foto publicada per la Fundació Esplai
Foto publicada per la Fundació Esplai

De fet, segur que us heu trobat estols de nens i nenes amb samarretes de colors, gorres i motxilles aquests últims dies. A l’escola Montjuïc liderats pels escoltes de Sant Narcís, a la del Migdia per la Fundació de l’Esplai, a la de Taialà pel Casal de Barri, al Centre Cívic Barri Vell per algunes Geriona, al Pla i a l’Eiximenis per una associació que vetlla per la recuperació de la cultura popular i molts d’altres casos més fins a completar una llista llarga. A mi, personalment, em sembla imprescindible reconèixer la feina de tots aquests centenars de monitors, la majoria joves, precaris, que durant un mes es deixen la pell per poder fer feliços a milers de nens i, al mateix temps, permetre que els seus pares i mares no tinguin complicacions durant el període de vacances escolar.

Així, penso que cal destacar la feinada que desenvolupen monitors i monitores aquests dies. Es mereixen un reconeixement perquè fan un servei imprescindible a la societat. Un servei que ajuda a desprecaritzar, durant unes hores, les vides de moltes famílies colpejades per l’estafa d’un sistema que ha portat a massa situacions insostenibles. Unes hores que són omplertes no només d’activitats sinó també de valors, d’humanisme, de companyonia i de mil i una situacions que fan créixer petits i grans. Perquè els casals no són només simples espais per “passar-hi l’estona” sinó que, com a tot projecte col·lectiu i educatiu, acostumen a anar més enllà i treballar moltíssimes disciplines amb la mainada. Això, sense deixar d’anar a remullar-se, quan poden i enmig d’aglomeracions, a la piscina municipal de la Devesa. Imparables. Impagables.

Gràcies monitors i monitores. I bon estiu.


lluc  @llucsalellas


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s