15+1: fem florir l’alternativa

De les eleccions del 24 de maig a la CUP-Crida per Girona vam llegir l’encàrrec que ens feien quasi 5500 gironins i gironines a partir de dues claus. D’una banda, continuar amb la línia de ser clars i ferms a l’hora de reclamar un model alternatiu a la Girona bastida cara en fora i que, dia rere dia, condemna més ciutadans a viure a la precarietat laboral i social. De l’altra, millorar i consolidar l’aposta constructiva de projectar, amb propostes concretes, la ciutat com un espai col·lectiu que situï la gent i els barris al centre de les polítiques públiques. Al cap d’un mes de prendre possessió com a càrrecs electes, podem dir que hem treballat considerablement aquestes dues línies.

En primer lloc, ara fa uns dies vam explicar del dret i del revés el motiu pel qual ens oposàvem a un cartipàs que dissenya organitzativament l’Ajuntament a cop de càrrecs de confiança. Un cartipàs que, a més a més, no prioritza les àrees que nosaltres considerem més importants per aquests quatre anys com ara serveis socials, medi ambient, participació, barris, cultura i ocupació. En aquell moment, ens va sorprendre i molt el vot favorable d’Esquerra a aquell cartipàs i així ho vam voler expressar en el Ple del 29 de juny. Tot i aquest mal inici, acompanyat d’una política punitiva desenvolupada pel Govern en funcions, des de la CUP-Crida Per Girona hem estat pencant aquests últims dies per presentar un document amb 15 projectes de ciutat + 1 de temàtica nacional que veiem imprescindibles impulsar a partir d’aquest setembre.

Es tracten de 15 propostes sorgides a partir del treball col·lectiu de les comissions obertes de la CUP-Crida per Girona però també de trobades obertes a diferents barris i amb diverses entitats. 15 projectes concrets que posem a disposició del Govern i dels grups de l’oposició per impulsar de forma conjunta i amb la unanimitat del ple. Són projectes que situarien Girona al capdavant d’iniciatives per fer front a problemes lligats al canvi climàtic com la contaminació, l’excés de residus i el consum d’energia a través propostes de mobilitat urbana i interurbana, fer un pla pioner de porta a porta o un pla de consum local i de quilòmetre zero respectivament. Iniciatives que situen les persones al centre de la política amb el desenvolupament d’un pla contra la LGTIfòbia, una ordenança per la igualtat de gènere i la creació del Consell Municipal de la Immigració. Iniciatives que situen barris com els de Sant Narcís, amb un pla especial participatiu, o Mas Ramada i el Sector Est, amb la passera i intervencions urgents, en la llista de prioritats de la ciutat. Iniciatives que afronten el repte de promoure nous models econòmics i organitzatius convertint Girona en capital cooperativa o desenvolupant un pla pilot de formació, educació comunitària i participació amb jovent del barri de Germans Sàbat. Iniciatives, en definitiva, que cerquen projectar una Girona profundament més democràtica i arrelada en les polítiques públiques que desenvolupa.

Aquest pas endavant en la nostra pràctica política és important. Tal com ens vam comprometre fa uns mesos, la nostra aposta és sens dubte donar suport a tot allò que sorgeix de l’espontaneïtat i la decisió d’entitats i col·lectius de la ciutat. Com sempre. Però creiem també que ha arribat l’hora de liderar projectes que pensem imprescindibles pels nostres conciutadans i conciutadanes. Els hem proposat, els hem fet arribar a tots els grups municipals i també a l’equip de govern. La voluntat d’entesa és plena i mentre continuarem mostrant el puny tancat en aquells aspectes que no ens agraden i que ja hem anat denunciant, mostrarem també mà oberta per desenvolupar aquests 15 projectes claus per la ciutat que compartim. I tot plegat, i aquí tenim el +1, en un marc en el qual haurem de crear una taula de treball necessària entre entitats sobiranistes de la ciutat i els partits polítics que treballarem per la independència del nostre país. L’alternativa comença a florir. Ara veurem qui té ganes de fer-la realitat.

 


Laia Pèlach, Lluc Salellas      Laia Pèlach i Lluc Salellas


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s