Oportunitat perduda

Tornant del primer ple, després de les diverses versions del cartipàs, esperava tornar amb respostes però ho vaig fer amb més dubtes i preguntes. No entenc, gens, el paper d’ERC – MES. Sincerament, crec que s’ha venut a cap preu i encara no veig quin és o era l’objectiu. En primer lloc, és una qüestió de transparència i qualitat democràtica centrar els pactes en l’àmbit de debat i per això no estic gens d’acord en aprovar un cartipàs a canvi d’unes quantes mesures de govern que no hi tenen res a veure. Crec que el cartipàs dóna molt marge per negociar i és responsabilitat dels grups de l’oposició fer-ho perquè per això ens ha donat confiança la ciutadania i, en canvi, no ha donat la carta blanca de la majoria absoluta a CiU.

Precisament la democràcia representativa que tenim dóna màxima potestat al ple i cal, doncs, veure’n la seva configuració i les potencialitats de la mateixa. És evident que la configuració actual obliga a pactes perquè així ho ha volgut la ciutadania, una ciutadania que evidentment agrairà que aquests siguin en benefici del poble, però precisament per això hem de ser hàbils i em sembla que en aquesta ocasió ERC-MES no ho ha estat. No ho ha estat perquè ha permès que CiU mantingués la figura del gerent i incorporés una bona colla de càrrecs de confiança nous, no ho ha estat perquè no fa cap pas endavant en la millora de la qualitat democràtica (més representació de l’oposició en organismes diversos, més atribucions al ple…) i manté estructures com el cap de l’oposició que no tenen cap mena de sentit amb la configuració actual del ple. I no ho ha estat perquè les mesures que s’han aconseguit a canvi, les podríem haver aconseguit en un altre entorn i, segons el meu parer, no justifiquen en cap cas tot el que comporta aquest cartipàs que en comptes d’anar endavant ens fa anar enrere, hipotecant tant econòmicament com a nivell organitzatiu i de gestió l’Ajuntament de Girona durant quatre anys.

Ho vaig dir al ple i ho repeteixo, la veritat és que sap greu. Sap greu perquè crec que és una oportunitat perduda. La primera oportunitat perduda per anar treballant una proposta de model alternatiu on ens podem trobar amb altres forces d’esquerres. Nosaltres també vam fer arribar les nostres propostes a CiU, podeu consultar-les aquí. Està clar que són exigents però responen al nostre programa, pel qual la gent ens ha votat. Crec que eren un bon punt de partida per negociar però mentre CiU trobi qui li vengui duros a quatre pessetes, quedem venuts tots i fem un flac favor als gironins i gironines.


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s