Un govern (en funcions) que prefereix sancionar que pedalar.

Fa dies en aquest mateix bloc denunciàvem el que avui ja és un fet: el govern de CiU en funcions sembla que per segons què està molt actiu i ha planificat i orquestrat una ofensiva contra els i les ciclistes. Després d’una setmana d’advertències per part d’agents cívics i municipals que van aixecar la llebre, avui la policia municipal s’ha dedicat a col·locar-se estratègicament en punts clau, com el de la cantonada de C. Sta. Eugènia amb Travessia del Carril, just on s’acaba un carril bici que no dóna cap alternativa coherent per anar direcció al centre.

És una vergonya que aquesta ofensiva s’hagi tirat endavant de forma unilateral i amb un regidor que ho és en funcions. S’ha fet d’esquena a un espai representatiu com la Taula de la Mobilitat i fins i tot amb la opinió en contra d’entitats referents com Mou-te en Bici, que fa uns dies va fer públic un comunicat rebutjant aquesta actitud sancionadora (http://moutenbici.org/mou-te-en-bici-rebutja-sancions-fins-que-no-sarreglin-els-punts-negres). Mesures com aquesta no crec que facilitin gaire el bon clima de treball de la taula.

El comunicat de Mou-te en Bici posa de manifest la detecció de “més de 100 punts que necessiten millores per a poder fer possible una circulació en bicicleta segura i eficient”. De fet, us animo a que consulteu aquest mapa de la xarxa actual de carrils bici i veureu la precarietat amb la convivim diàriament les persones que circulant amb bicicleta posem el nostre gra de sorra per una ciutat millor. Intenteu fer uns quants recorreguts i compareu-ho si voleu amb la xarxa de carrers circulables amb cotxe o amb aquest mapa de la xarxa de carrils bici de Barcelona (ja no us dic d’alguna ciutat de centre o nord d’Europa) i se us farà evident que la bicicleta a Girona no és ni ha estat mai una prioritat.

S’ha de tenir molta barra, per, en un context com aquest, donar l’ordre de crear un dispositiu per sancionar amb multes d’entre 60 i 200€ als i les ciclistes que, simplement, circulin per espais no permesos independentment de que ho facin amb més o menys cura. D’actituds incíviques i infraccions se’n fan a totes bandes però em sembla inadmissible aquesta voluntat manifesta de criminalitzar la bicicleta com a mitjà de transport. Sort que, pel que sembla, no sóc l’única i ja corren tot de propostes per plantar cara a aquesta actitud de CiU. Millorar la mobilitat a la nostra ciutat és una necessitat i això passa per prioritzar peatons i ciclistes davant de vehicles motoritzats. Cada vegada som més els i les que ho tenim clar i no ens deixarem trepitjar.


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


5 pensaments sobre “Un govern (en funcions) que prefereix sancionar que pedalar.

  1. Totalment d’acord. És veritat que hi ha ciclistes que sembla que només ho són per saltar-se totes les normes per anar més ràpid i posen en perill tant als vianants com als vehicles però és vergonyós que vulguin donar lliçons quan a banda dels punts negres, la majoria de carrils bici que s’han fet darreramet són hipotecant carrils de trànsit (així qualsevol en fa) i els carrers més principals de Girona (crta. Barcelona, Jaume I, Migdia i Santa Eugènia) no tenen carrils de bici ni data pública per tenir-ne.

    Els últims carrils bici que s’han fet són un nyap i encara en pressumeixen. Que a una de les entrades de la ciutat només hi hagi un carril de trànsit és vergonyós i que en el pont nou de darrera el Trueta, enlloc de presionar al Ministeri que fes un voladís a cada costat per fer el carril bici sense hipotecar carrils de trànsit, una altra vergonya.

    Espero que entre tots els partits de l’oposició freneu aquest tarannà de prohibir i sancionar que s’ha imposat a Girona des de fa quatre anys.

  2. Volia dir que en presumeixen, he clicalt dues “s”.

    I per cert, no es podria sancionar a l’Ajuntament per tenir voreres en les que no hi poden passar les cadires de rodes?

    Vosaltres que coneixeu les normatives, sabeu si hi ha alguna llei en la que s’especifiqui la mida mínima de les voreres?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s