Girona: quatre anys per fer créixer l’alternativa

Demà comença un nou mandat a Girona. Un període que comença amb tres titulars destacables a la ciutat. D’una banda, la capacitat de Carles Puigdemont de mantenir els 10 regidors. N’hi ha que ho llegeixen positivament perquè ho comparen amb la ciutat de Barcelona on Trias ha perdut. D’altres recorden que Puigdemont ha governat sense oposició (només CUP i ICV) per la desfeta del PSC i per tant ha estat incapaç de créixer en un moment òptim per a ell. Tanmateix, el que sí que és evident és l’esfondrament de les forces espanyolistes del règim del 78. La suma del PSC-PSOE i el PP és de 5 regidors i si hi sumem C’s tan sols arriben als 7. Finalment, el tercer titular és a l’esquerra i de cara a la independència. Esquerra ha tornat al consistori amb la força que tenia fins el 2011 i ha recuperat la seva “normalitat”. Per la seva banda, la CUP-Crida Per Girona ha assolit una xifra històrica superant els 5.400 vots a la ciutat (al voltant d’un 15%) consolidant així la força de la candidatura de base, d’unitat popular.

En quatre anys, la CUP-Crida Per Girona ha estat capaç, però, no només de consolidar “la sorpresa” del 2011 sinó de plantejar un programa d’alternativa política a la ciutat que ha tingut un bon aval de la ciutadania (doblar vots i regidors). Un aval insuficient per dur-lo a la pràctica des del Govern però suficient per liderar des de l’oposició nous projectes per a la ciutat que durant anys han vingut treballant els autèntics protagonistes de la política gironina: entitats, col·lectius i moviments socials. Perquè la CUP-Crida Per Girona no existeix per tancar-se als despatxos i desaparèixer de les places sinó per obrir les finestres de la Plaça del Vi a la participació col·lectiva, veïnal, de barris i transformadora. Ho vam demostrar ahir amb la 5a Assemblea d’Unitat Popular al Parc Central. La CUP-Crida Per Girona tindrà un peu a les institucions, però ulls, braços i força al carrer perquè no hem nascut per renunciar a res. Aquest és un compromís intrínsec. Des del nostre naixement.

El proper cicle polític serà clau. La crisi de règim que vivim, les experiències d’altres ciutats i dels municipis cupaires de les comarques gironines i l’empenta que sorgeixi des del carrer servirà per mesurar les forces del xoc de models i la capacitat d’assolir els objectius de la sobirania política, la fi de les desigualtats i l’ecologisme inherent a qualsevol política pública. Ara cal més que mai posar tot l’esforç i la il·lusió en construir aquesta alternativa, des del dia a dia, des de la base, teixint amb els barris i amb totes les organitzacions polítiques que treballin en clau de ruptura democràtica, superació del capitalisme i construcció d’una Girona justa al servei de les persones i els barris. Ha arribat el moment de ser-hi, ser-hi i ser-hi. I la CUP-Crida Per Girona hi posarà tota l’energia, voluntat i capacitat de treball. No en dubteu ni un segon.

Vénen quatre anys que han de servir no només per consolidar l’alternativa sinó també per eixamplar-la i enfortir-la de baix a dalt. Com sempre hem dit. Vénen temps d’oposició crítica, constructiva i sense pèls a la llengua. Vénen temps de participació i compromís per part de tots. En les lluites, en el contrapoder i en el disseny d’una Girona que vagi més enllà d’una marca. Vénen temps d’eixamplar i construir col·lectivament. Al carrer i a les institucions. Posem els fonaments d’una nova forma de fer. Llaurem, sembrem i recollim. I sobretot siguem-hi perquè tota ciutat que no fem col·lectivament oblidarà els de sempre. Tan sols ens queda la força de la gent. Aquest és l’autèntic motor de canvi.


lluc  @llucsalellas


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s