4 cares per un projecte que crida col·lectivament

El dia 13 de juny, en Toni, l’Ester, en Lluc i la Laia, assumirem l’encàrrec de fer de regidors i regidores del Ple de l’Ajuntament de Girona. Som nous en aquesta tasca però tenim l’experiència d’en Jordi i l’Anna que han assumit aquesta tasca durant quatre anys i que continuen al nostre costat. Tenim també l’experiència col·lectiva que ens dona la CUP-Crida per Girona que a més de la CUP suma organitzacions i persones que acumulen molts anys d’experiència política tant al carrer com a la institució.

En Toni és veí de Germans Sàbat i pare de dos fills, sindicalista i militant de Lluita Internacionalista. Va néixer i créixer a Sarrià i explica orgullós com es va haver de fer un lloc a l’equip d’handbol de la Unió Esportiva Sarrià. Des de llavors no ha parat de lluitar per la classe treballadora. És un gran coneixedor de la Girona dels barris i de la seva història quotidiana. Un cridaner incansable.

L’Ester viu a Sant Narcís, és sindicalista i fa molts anys que participa en diferents espais per a la defensa dels drets socials i laborals a Girona. S’indigna davant les injustícies, no té pèls a la llengua a l’hora de denunciar-les i no es cansa de lluitar per superar-les. Una cridanera persistent.

En Lluc viu a l’Eixample, és llicenciat en Ciències Polítiques i Periodisme i des de ben jove s’ha implicat en l’independentisme d’esquerres i en el teixit associatiu gironí. Amb una gran capacitat de treball, és d’aquells que sembla que visquin dies de 48 hores. Perspicaç i intel·ligent. Un cridaner estratega.

Jo, la Laia, sóc veïna de la Devesa i tinc dues filles i un fill. Sóc Educadora Social i llicenciada en Sociologia i he treballat en l’àmbit de l’educació en el lleure, l’ocupació i la igualtat de gènere. Sempre posada en una o altra moguda, no em faig enrere a l’hora d’assumir responsabilitats. Una cridanera atrevida.

Som les i els cridaners principals i formem un gran equip. Tenim coneixements, edats, experiències vitals, capacitats i realitats diferents, cadascun amb els nostres punts forts i els nostres punts febles, però ens uneix la il·lusió de transformar Girona i el compromís de treballar de valent per aconseguir-ho. Fins i tot així, només som les cares visibles d’un projecte que és col·lectiu. Són molts més, doncs, els que tenim darrere. I és precisament l’assemblea i totes i cadascuna de les persones que la formen qui ens fa capaços d’assumir aquest repte, és la garantia de que treballarem en la direcció correcta.

I encara anem més enllà perquè som conscients que ens devem a la gent i que al final, el nostre objectiu és que sigui la mateixa ciutadania qui es governi i per això habilitarem els mecanismes necessaris per estar-hi permanentment en contacte. Fa uns dies vam sentir en Quim Arrufat i la Nines Maestro al VII Memorial Sebastià Salellas i Magret coincidint en la necessitat que el pas a la institucions vagi acompanyat d’un enfortiment del poder popular, una ciutadania organitzada des de baix capaç d’exercir de contrapoder de les institucions sigui qui sigui que les governi. Estem absolutament d’acord amb aquesta exigència i per això ens comprometem a mantenir un peu a la institució i un peu al carrer i aquí esperem trobar-vos-hi fent créixer aquest contrapoder tan necessari.


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s