5.425 gràcies

5425 gràcies. No podem començar aquest article de cap altra manera. “Som així” que deia aquell. Volem agrair els vots però també el centenar llarg d’apoderats i apoderades, els activistes que ens heu estat ajudant en les últimes setmanes i totes les persones que d’una manera o una altra heu fet costat a la proposta de la CUP-Crida Per Girona. Els resultats avalen la feina feta. Hem quasi doblat els vots de fa 4 anys, hem pujat del 9% de vot a quasi el 15%, hem sigut primera força política en tres barris de la ciutat com són el Barri Vell, Sant Ponç i Sant Daniel i segona en molts d’altres i hem assolit la xifra dels 4 regidors/regidores. De fet, tot i ser la tercera força de la ciutat, que ja és un èxit, hem quedat a prop d’assolir la segona plaça i el cinquè regidor. Avui, doncs, podem dir que l’expressió municipal de l’alternativa política i social al nostre país ha crescut també amb força a la ciutat de Girona i estem en condicions de plantejar des de l’oposició un programa de canvi, crític, constructiu, independentista, que treballi en la superació del capitalisme, la responsabilitat ecològica i la democràcia directa. I ho celebrem.

Evidentment, però, no tot són flors i violes. Una bona part de gironins i gironines han apostat per validar el model de ciutat que impulsa CiU. Tot fa pensar que en Carles Puigdemont tornarà a governar amb acords puntuals amb alguna força amb qui durant la campanya no han contraposat el model de ciutat. Temps al temps. Tanmateix, aquest és un símptoma que la proposta de la CUP-Crida Per Girona tot just comença, que tenim molt de camí per recórrer, aspectes per millorar i treballar amb l’objectiu de créixer i demostrar que tenim la capacitat i la voluntat de plantejar una Girona diferent. La responsabilitat és alta i l’exigència que ens posarem nosaltres mateixos serà altíssima. Com hem anat dient, ja no n’hi ha prou en portar la veu del carrer a l’Ajuntament ja que ara és l’hora també d’aprovar i ajudar a construir una ciutat justa, equitativa, ambientalment responsable, viva, creativa i radicalment democràtica. No ho podem fer sols. Els moviments socials, col·lectius, entitats i persones són imprescindibles en aquest camí. La participació política i l’activació popular és plenament necessària per avançar. És per això que en els propers dies farem noves crides a la participació, a l’organització i al treball col·lectiu al voltant del projecte de la CUP-Crida Per Girona. Hem decidit canviar la manera de fer política, de fer municipalisme i de transformar el nostre entorn. I per això, tothom és imprescindible i us hi convidarem. Política en clau oberta.

Finalment, moltes gràcies per tot el suport. I recordeu sobretot que aquest trajecte tot just acaba de començar i no s’acabarà fins que aconseguim que a Girona i als Països Catalans tinguem municipis lliures en un país lliure. Dit d’una altra manera, fins que ens governem i posem els barris i la seva gent al centre de tota acció política. Ara és l’hora d’aixecar catifes, de fer propostes i de treballar dins i fora del consistori per traduir la força de la gent en acció política!


Laia Pèlach, Lluc Salellas      Laia Pèlach i Lluc Salellas


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s