La CUP-Crida Per Girona a punt per liderar l’alternativa

D’aquí 7 dies els gironins i les gironines votarem quina opció política preferim per conduir la ciutat els propers quatre anys. I sobre la taula hi ha bàsicament dues opcions. D’una banda, el continuisme de la marca Girona que mira cap enfora però oblida el de dins que significa CiU i els seus aliats de model: el PSC, que el va inventar, i ERC, que acabarà campanya amb Marina Geli a dalt de l’escenari. De l’altra, la proposta que s’ha anat teixint des de la base, als barris, l’experiència dels moviments socials i l’esmena a un model que a dia d’avui ja es veu caduc. Un programa de canvi que situï persones i barris al centre de la política municipal. Unes polítiques municipals que mantenint Girona al mapa del país prioritzin les necessitats dels nostres veïns, la transparència municipal i la transformació d’un model econòmic cap a un model de justícia social. Una Girona capital de l’independentisme i líder d’aquest procés constituent que ha de permetre canviar les regles del joc.

I en aquest costat, on hi trobem la majoria de gironins i gironines, existeixen també diverses propostes polítiques que es presenten diumenge vinent. Totes elles, legítimes, per suposat. Però des de l’humil percepció d’aquests primers dies de campanya, amb l’engranatge de més d’un centenar de persones treballant des del voluntariat i l’activisme i amb un programa de transformació política municipal de 162 pàgines, podem dir que la CUP-Crida Per Girona és a punt per liderar l’alternativa política a la ciutat. Una proposta diferenciada a la política dels de sempre. Fa mesos que treballem per un programa de ruptura, però fa anys que trepitgem el carrer, que fem el possible perquè col·lectius i entitats protagonitzin l’autèntica política municipal, que dins i fora les institucionalitzats fem propostes agosarades però possibles com ara un “Pla de municipalitzacions” per oferir millors serveis bàsics, “un nou model turístic”, “una ordenança per blindar les polítiques d’igualtat” o “mesures per fer una ciutat popular i feta des dels barris” .

És evident que aquest canvi no el farem sols. Mai ho hem pretès i som conscients que només serà possible si es fa de la mà d’altres propostes polítiques, de moviments socials, des de l’organització veïnal i l’activisme social, popular, cultural i econòmic. Només amb la força de la gent, sense personalismes i deixant enrere una manera de fer política basada en l’opacitat podrem fer realitat aquesta proposta d’un Girona socialment justa, ecològicament responsable i que garanteixi els drets bàsics i socials a totes les que persones que hi vivim. El futur està per escriure i diumenge vinent tenim l’oportunitat de decidir quin model volem per Girona. És a les nostres mans, liderar una alternativa que faci d’aquesta ciutat que tant ens estimem un motor de canvi en un context com l’actual. Diumenge que ve, no desaprofitem l’oportunitat. Som la força de la gent.

lluc  @llucsalellas


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s