#24M, comencem la campanya

Aquesta nit comencen els 15 dies de campanya electoral. La CUP-Crida per Girona hem escollit la Plaça del Vi per donar el tret de sortida a aquestes dues setmanes frenètiques. El motiu és clar: volem ser el pal de paller dins l’Ajuntament que permeti als gironins i les gironines conduir un projecte de ciutat nou, realment just, i alternatiu al model especulatiu, turistitzat i allunyat de la ciutadania actual. Aquest noble objectiu no el farem sols. La política és col·lectiva i si aconseguim liderar aquest canvi de model ho farem en paral·lel a l’activació de les centenars de persones que dia a dia treballen des de la cultura de base, els centres socials, el moviment ecologista, l’economia social i cooperativa i el suport mutu. La CUP-Crida per Girona som una punta de llança, oberta, que definim entre tots i totes aquelles que així ho desitgen. Sense carnets ni enclavatges. Fills i néts de la indignació davant la corrupció, la privatització de serveis i la política endogàmica. I avui som dels que celebrem també que s’inaugura un nou centre social a la ciutat, el Salvadora Catà (18h Plaça Josep Pla).

Després, i quan ja sigui negre nit organitzarem el primer acte de campanya. A la Plaça del Vi. Perquè volem canviar la ciutat i dur a l’Ajuntament la força de la gent. A partir de les 23h hi farem parlaments i una breu acció reivindicativa. Una foto d’inici de tota aquella gent que vulgui i ens n’anirem a encartellar. Qui? Doncs una bona part del centenar de persones que formem part de les “Brigades d’Unitat Popular”, un espai a través del qual persones més o menys vinculades a la llista ens repartim les tasques d’activisme d’aquests dies: paradetes, obrir el local, enganxar cartells, distribuir informació, organitzar actes,… perquè és la força d’aquesta gent i de molta altra la que ens permetrà esdevenir l’alternativa institucional a l’Ajuntament. És la suma de tots el que farà que l’aposta pel bé comú, la justícia, la pobresa zero, la plena independència i la igualtat de gènere sigui majoritària el 24 de maig.

Avui comencem la campanya però fa anys que molts i moltes de vosaltres treballeu per millorar i transformar el nostre entorn des de la base. Vosaltres sou els autèntics protagonistes, els anònims que dia a dia lluiteu per una Girona basada en les necessitats de les classes populars i no en els privilegis d’una minoria, el principal motor per capgirar la història. Aquests quinze dies i els anys que vénen nosaltres ens comprometem a portar el nostre granet de sorra i a fer que els somnis siguin més a prop d’esdevenir una realitat. Pa, sostre i treball, un lema tan bàsic que malauradament hem de reivindicar avui en dia. I aquest és precisament el nostre primer compromís: pa, sostre i treball. Com? Amb les nostres mans, les vostres i les de tots aquells que us vulgueu apuntar en aquesta aventura tan fascinant que tenim per davant. Ja fa temps que hem perdut la por. Tot és possible. Ens trobem aquests dies, com sempre, als carrers.


Laia Pèlach, Lluc Salellas      Laia Pèlach i Lluc Salellas


Un pensament sobre “#24M, comencem la campanya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s