El manifest, una presentació reconfortant i engrescadora

Ahir vam presentar públicament el manifest de suport a la CUP – Crida per Girona i vam fer un pas més per plantar-nos amb força a l’Ajuntament de Girona. Va ser una presentació molt engrescadora per diversos motius.

En primer lloc perquè, tant en l’elaboració de la llista com del manifest, hem contactat moltes persones i la veritat és que ha estat una tasca sorprenentment agradable, diria que fins i tot reconfortant i il·lusionadora. Ho ha estat per la resposta positiva de la majoria de persones amb les quals hem contactat. Fins i tot en els casos en els quals per diversos motius han preferit no fer aquest posicionament públic, la gent amb qui hem parlat es mostra il·lusionada amb el nostre projecte, contenta de la feina que s’ha fet i que estem fent. I això es va poder percebre també ahir en l’acte amb les intervencions previstes i espontànies de signants del manifest que afirmaven haver-se tornat a il·lusionar i a creure en la política gràcies al projecte de la CUP. En Narcís Selles ens explicava el seu retrobament amb l’esquerra independentista a traves de la CUP i l’Imma Merino ho exemplificava amb la frase de Gilles Deleuze “els poders tenen necessitat que els subjectes siguin tristos“, hem de recuperar els colors i l’alegria per combatre’l, afegia.

En segon lloc, la presentació era especialment engrescadora, perquè hem sigut agosarats, hem posat el llistó alt i ens n’hem sortit. Per això, ahir vam donar el tret de sortida amb 55 persones adherides al manifest (conegueu-les). 55 persones que m’atreviria a dir que representen la Girona que volem construir. Entre elles trobem cares noves i històrics; persones reconegudes i d’altres de més anònimes, de les que fan feina de formigueta; experts i expertes en un o altre àmbit; gent amb qui ens trobem al carrer en una i altra mobilització; artistes de diverses disciplines; mestres en el sentit ampli de la paraula; comerciants; esportistes; empresaris i empresàries; educadors i educadores; periodistes; persones representatives dels moviments socials i l’associacionisme; sindicalistes; advocats i advocades. En definitiva, homes i dones d’edats, orígens i experiències diverses que tenen, però, una cosa en comú, i és precisament per això que les hem anat a buscar: són persones compromeses. Persones que des de cadascun dels seus àmbits o disciplines fa temps que posen granets de sorra per fer una societat millor. Persones exigents i reivindicatives que porten anys picant pedra a Girona, plantant-se quan cal però també plantejant alternatives. És a dir, persones que també han dedicat i dediquen molt de temps i esforç a construir aquesta Girona que reivindiquem en el manifest. Una Girona que, insistien ahir en Mon Marquès i la Dolors Serra, cal que sigui profundament democràtica, basada en principis d’igualtat i justícia social i que situï la gent i els barris de Girona al centre de la presa de decisions i les polítiques locals. Una Girona que, com deia en Miquel Blanch, ha d’estar compromesa amb el color groc que simbolitza el procés polític cap a la plena sobirania del nostre poble i amb el color vermell de la lluita per la superació del capitalisme.

És per tot això que l’acte d’ahir va ser una dosi d’energia però alhora, una vegada més, ens va fer conscients de la responsabilitat que assumim encapçalant la candidatura, de la confiança que tanta gent diposita en nosaltres per ser la punta de llança d’un projecte que és compartit. Gent com la que ens va acompanyar ahir que veuen en la candidatura de la CUP l’única alternativa real de canvi.

Finalment, l’acte d’ahir il·lusionava pel fet de representar el tret de sortida per a l’ampliació del suport al manifest i en definitiva a la nostra candidatura. És a dir que, a partir d’ahir, tothom qui vulgui ja pot adherir-se al manifest a la web de CUP – Crida per Girona (aquí). I des d’aquí us volem animar no tan sols a adherir-vos-hi sinó a engrescar al vostre entorn a fer-ho també. Ja he dit que era una tasca agradable, per tant, busqueu els vostres motius i transmeteu-los-els, a veure si ben aviat podem contar els i les signants per centenars i demostrar una vegada més que som la força de la gent.


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s